Zuid-Afrika Informatie Zoeken

Toeristische Diensten Zuid-Afrika

 

Officiële Toeristische Dienst Zuid-Afrika

De officiële Zuid-Afrikaanse toeristische dienst heeft maar één benaming: “South Africa Tourism”, soms afgekort tot SA Tourism. Tot voor enkele jaren was de dienst gekend als Satour/Satoer. De dienst heeft een heel uitgebreide en goed gedocumenteerde website:

www.southafrica.net

Het Nederlandstalig deel van de website (van South Africa Tourism Amsterdam) vind je hier.

Contactgegevens NL South Africa Tourism
(inclusief gratis telefoonnummers voor info en brochure-aanvragen)

Websites van de provinciale toeristische diensten in Zuid-Afrika:

 


 

Vanaf 1 januari 2010 is Thandiwe Sylvia January (°1953) de nieuwe CEO van South Africa Tourism. Ze volgt dan Moeketsi Mosola op die in maart 2009 ontslag nam. Momenteel is Thandiwe Sylvia January-McLean, zoals ze voluit heet, nog ambassadeur van Zuid-Afrika in Portugal - een post die ze sedert 1995 bekleedt. Daarvoor was ze directeur-generaal van het ministerie van Kunst en Cultuur. Ze is niet de eerste ambassadrice die overstapt van de diplomatie naar Toerisme, want ook Cheryl Carolus, een voormalig Hoog Commissaris van Zuid-Afrika in Londen, deed dat.

De minister van Toerisme is Marthinus Van Schalkwijk (°1959). Van Schalkwijk kwam bij de parlementsverkiezingen van 1999 nog op voor de NNP (New National Party - Nuwe Nasionale Party), de opvolger van de Nasionale Party (National Party) die in de Zuid-Afrikaanse na-oorlogse geschiedenis ononderbroken aan de macht was tot 1994. Bij de parlementsverkiezingen van 1994 en 1999 was het ANC (African National Congress) telkens de grootste partij. Na de verkiezingen van 1999 verenigden de oppositiepartijen NNP en de Democratic Party (Demokratiese Party, opgericht door Tony Leon) zich tot tot de Democratic Alliance - Demokratiese Alliansie (DA). Marthinus Van Schalkwijk stapte in 2001 over van deze DA naar het ANC, en hij werd benoemd tot minister van Toerisme en Milieu. Sedert 2007 is Toerisme een zgn. stand-alone bevoegdheid, dus een apart ministerie.

Op 8 maart 2010 heeft de Zuid-Afrikaanse regering bekendgemaakt dat ze Marthinus van Schalkwyk, minister van Toerisme, officieel voordragen om UNFCCC, de Klimaatconferentie van de Verenigde Naties te leiden. Van Schalkwyk is momenteel de enige kandidaat-opvolger van de Nederlander Yvo de Boer die op 18 februari 2010 meegedeeld heeft dat hij op 1 juli 2010 ontslag neemt als Executive Secretary van de UNFCCC - United Nations Framework Convention on Climate Change. Zuid-Afrika is in 2011 gastland voor de Internationale Klimaatconferentie, en Marthinus van Schalkwyk heeft, als Zuid-Afrika's vorige minister van Milieu, ervaring terzake.


 


 

Wisselkoers Omzetter

Vul enkel het om te zetten bedrag in, zonder punt of komma in dat getal en zonder symbool (zoals €). Klik daarna op "omzetten" (en niet op de enter-toets).
Bedrag:
Van:
Naar: