Zuid-Afrika Informatie Zoeken

Arrive as a visitor, leave as a friend

Tijdens de safari, genietend van een drankje, de ondergane zon bekijken, terwijl de savanne zich vult met dierengeluiden. Zuid Afrika zorgt voor een adembenemende kennismaking met natuur en cultuur.

De Big Five
Je zult versteld staan van de rijke natuur. Met een beetje geluk en geduld spot je de big five: de leeuw, de olifant, de buffel, het luipaard en natuurlijk de neushoorn. Deze big five en vele andere dieren zijn te vinden in de vele nationale parken en natuurreservaten. Om de natuur in al zijn schoonheid te kunnen ervaren is het aan te raden om in een van de nationale parken te verblijven. Het meest bekende en grootste nationaal park van dit Afrikaanse land is uiteraard het Kruger Park. Het Kruger Park heeft een oppervlakte van maar liefst 20.000 kmē en heeft 25 omheinde kampen in het park. In deze kampen is het toegestaan om de auto te verlaten. Een safari is bij een bezoekje aan het Kruger Park een must. Het is een onvergetelijke ervaring om tezamen met een gids en een spoorzoeker met een jeep over de onverharde paden van het Kruger Park te rijden, op zoek naar wilde dieren. Je gaat dan meestal vroeg in de ochtend en in de vroege avond op pad. Door de hitte overdag zijn de meeste dieren alleen in de ochtend en (vroege) avond en nacht actief. Een jagende troep leeuwen die oplicht in de schijnwerper van de jeep is erg indrukwekkend. Ook een bush-wandeling behoort hierbij tot de mogelijkheden. Natuurlijk wel met een ranger en zorg dat je goede schoenen hebt, bijvoorbeeld van het merk Timberland.

Na een dag vol dieren spotten kun je je tent opslaan op een van de campings in en buiten het Kruger Park. Door heel het Afrikaanse land is een uitstekend netwerk van campings te vinden, met natuurlijk op iedere camping een braai! Zuid Afrika is dan ook een veelzijdige outdoor bestemming die een onuitwisbare indruk zal achterlaten.

(3 mei 2013)