Zuid-Afrika Informatie Zoeken

Reizen met Huurauto

Voor veel mensen is reizen in Zuid-Afrika met een huurauto de ideale manier omdat het ter plaatse veel vrijheid geeft. De voorbereiding vergt uiteraard wat tijd en moeite, al kan je de reisorganisator alles zelf laten beslissen. Een goede reisorganisator zal je vragen hoe lang de reis mag duren, wat je wel en wat je niet wil zien, welk budget je hebt, hoeveel dagen safari je wil, of je geïnteresseerd bent in een privé-wildpark, enz. Alles wordt dan voor het vertrek geregeld door de reisorganisator: de internationale vluchten, de reisroute (met vermelding van de bezienswaardigheden), de binnenlandse vluchten, de overnachtingen in nationale parken en in privé-wildparken, de overige overnachtingen, de huurauto en de reisverzekering.

Kort voor het vertrek krijg je alle tickets en reisdocumenten ("vouchers" die je ter plaatse moet afgeven), en net na aankomst in Zuid-Afrika koop je in een krantenwinkel van de luchthaven een gedetailleerde wegenatlas zodat je veilig kan reizen.

Aanbevolen wegenatlas: MAP Studio Road Atlas, te koop in de CNA-winkels in alle grote luchthavens.

Elders op deze site vind je meer informatie over het wegennet, over autorijden en over autohuur. En je vindt ook een lijst met Nederlandse en Vlaamse reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in de organisatie van reizen naar Zuid-Afrika.

Live2Travel
De à la carte specialist voor al uw reizen naar Zuidelijk Afrika.